Marmaris — 02 september 2011
Het weer in Marmaris

Marmaris is een erg geliefde strandbestemming, gelegen aan een prachtige baai aan de Egeïsche kust van Turkije. Niet alleen de schitterende zandstranden en de  idyllische omgeving trekken de toeristen al jarenlang naar hier, maar ook het geweldige mediterrane klimaat.

Marmaris kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn er drukkend heet. In de warmste zomermaanden stijgt het kwik er gemiddeld tot 33 à 34°C. De zomeravonden zijn er lang. ’s Avonds blijft het er dan ook erg lang warm.

Ook de winters in Marmaris zijn erg mild, al is het er dan wel iets regenachtiger. In de koudste wintermaanden worden er nog steeds temperaturen van 15°C behaald. Het is er dan nog steeds vrij zonnig, maar wel te  koud om in zee te zwemmen.

Ook de tussenseizoenen zijn er aangenaam warm, met gemiddelde maxima van 21°C in april, 25°C in mei, 25°C in oktober en 21°C in november. Het hoogseizoen duurt er van april tot oktober.

Gerelateerde berichten

Leen