Side — 02 september 2011
Het weer in Side

Side, gelegen aan de Turkse Rivièra, kent een aangenaam mediteraan klimaat met lange, hete zomers, warme tussenseizoenen en erg milde winters. In de zomer zal het er ook bijna nooit regenen. Het ideale weer dus om op je vakantiebestemming van goed weer verzekerd te zijn! In zee zwemmen is in Side tijdens de zomermaanden zelden onmogelijk.

In de zomers, die er erg lang duren, wordt het in Side gemiddeld meer dan 30°C. In de heetste maanden, juli en augustus, bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs 34°C.

In de tussenseizoenen, de lente en de herfst, blijven de temperaturen in Side erg aangenaam. Met maximumtemperaturen die voortdurend rond 25°C schommelen, kan je ook dan nog vaak in zee zwemmen.

Ook de winters zijn er erg zacht, maar niet warm genoeg om aan het strand te liggen of te zwemmen. De gemiddelde maxima bedragen er dan zo’n 15°C. In de winters kan er ook regelmatig een een regenbui vallen, iets dat in de zomer in Side zelden voorkomt.

Gerelateerde berichten

Leen